Miten vähentää paineentunnetta lantionpohjassa? 3 vinkkiä, joita voit heti ottaa käyttöön!

#lantionpohja #paineentunne #rentoutus #arpikäsittely #ylijännitys

· blogi,lantionpohja,henkilökohtainen,vinkkejä liikuntaan
Naisten- & lantionpohjan terveyteen erikoistunut Fanny Indola antaa kolme vinkkiä, miten vähennät paineentunnetta lantionpohjassa!

Ensimmäisen kerran elämässäni, kun kärsin paineentunteesta lantionpohjassa oli ensimmäiset kaksi viikkoa ensimmäisen synnytyksen jälkeen. Silloin paineentunne ilmentyi, kun seisoin enemmän kuin viisi minuuttia putkeen. Paineentunne hävisi silloin levon ja asentovaihtojen avulla.

 

Vinkki 1: Vähennä painetta lantionpohjaan hyödyntämällä painovoimaa & vaihda asentoja treenin aikana

 

Jos paineentunnetta lantionpohjassa ilmenee esim. rasituksen jälkeen tai päivän päätteeksi:

 

-Testaa lantionpohjalle rentoutusliikettä, jossa hyödynnät painovoimaa liikkeessä. Lapsi-asento, jossa kyynärpäät ovat lattialla ja lantio ylhäällä esimerkki tällaisesta rentoutusliikkeestä.

 

-Hyödyntämällä eri asentoja treenin aikana, voit myös saada mahdollisen paineentunteen haltuun. Käytä monipuolisesti seisoma-, istuma-, toispolvi-, kylki-, vatsamakuu-, selinmakuu- & nelinkonttausasentoja harjoittelun aikana. harjoitusliikkeiden suorittamistavan muokkaaminen voi myös auttaa sinua ottamaan haltuun & ennaltaehkäistä paineentunnetta!

Toisen raskauden jälkeen kärsin paineentunteesta, kun aloitin pitkät kävelylenkit ja juoksuharrastuksen liian varhain raskauden jälkeen. Paineentunnetta ei ilmentynyt rasituksen aikana, ainoastaan rasituksen jälkeen tai illalla. Muokkaamalla rasitusta, arpikäsittelyllä ja rentoutusharjoituksien avulla sain paineentunteen vähennettyä ja pois.

Vinkki 2: Arpikäsittely episiotomia-, ja/tai sektioarvelle

Ylijännitystila lantionpohjassa voi joskus johtua kiristävistä arpikudoksesta, jolloin manuaalinen käsittely arvelle & arpea ympäröiville kudoksille voi poistaa paineentunnetta kudoksien toiminnallisuuden parantuessa.

Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä arpikäsittelyä arvelle, oli kyse mistä tahansa arvesta! Arpi-, manuaalinen käsittely ja liikkuvuusharjoittelu onkin erityisen tärkeä osa kokonaisuutta, kun halutaan poistaa juurisyy paineentunteelle.

Tätä voit tehdä itsenäisesti kotona tai käydä aiheeseen perehtyvän ammattilaisen luona saamassa yksilöllisiä ohjeita.

Aktiiviliikkujana päätin raskauksien jälkeen ”orjallisesti” harjoitella lantionpohjaa, toisin sanoen tekemällä lantionpohjaa vahvistavia harjoitteita joka päivä. Kun kävin gynekologin puheilla lantionpohjakipujen takia, niin sainkin vain tietää, että ”oi kun hyvin osaat jännittää lantionpohjaa!”. Kyllä, osasin jännittää lantionpohjaa ja kovaa, mutta en osannut, enkä tiennyt miten rentouttaa lantionpohjaa. Eihän kukaan koskaan ollut opettanut tai kertonut siitä!

Lantionpohjalihakset ovat kuten mitkä tahansa muut lihakset, ne supistuu (jännittyy) ja pitenee (rentoutuu).

Vinkki 3: Opi löytämään rentous lantionpohjalihaksiin

On monta tapaa oppia hakemaan rentoutta lantionpohjaan, tässä esimerkkejä:

-Ensin jännittämällä & nostamalla lantionpohjanlihakset, ja sen jälkeen ”päästämään” rauhallisesti lantionpohjan irti (ilman, että ponnistat alaspäin.) Voit myös ajatella vieväsi istuinkyhmysi erilleen sivuille.

-Hengityksen avulla hakea pituutta ja rentoutta lantionpohjaan

-Rentoutusasentojen ja liikkuvuusliikkeiden avulla hakea rentoutta lantionpohjaan

-Asennon avulla & painovoiman avulla löytää rentous lantionpohjaan

-Lihaskuntoliikkeiden avulla hakea sekä jännitys, että rentous lantionpohjaan

-Päästämällä pakarat, vatsa ja kasvot rennoiksi

Naisten- & lantionpohjan terveyteen erikoistunut Fanny Indola antaa kolme vinkkiä, miten vähennät paineentunnetta lantionpohjassa!

Laita nämä vinkit testiin ja kommentoi mielellään, jos niistä oli apua! Muista, sinun ei tarvitse kärsiä paineentunteesta, monipuolista apua & vinkkejä onneksi löytyy!

Alla inlägg
×

Nästan klar...

Vi har precis skickat ett mejl till dig. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta din prenumeration!

OK